Telefon

+40 769 279 909

Email

[email protected]

Pestera de cristale Farcu

Peştera cu Cristale din mina Farcu este singura peşteră din România unde oricine poate admira cristale de calcit, fără a fi speolog. Peştera cu Cristale din Mina Farcu a fost descoperită în anul 1987, în urma avansării frontului de lucru a Galeriei miniere Farcu. Peştera se dezvoltă pe o lungime de 251 m şi o denivelare de 16 m. În momentul descoperirii sale peştera a fost considerată o adevarată bijuterie, prin prisma bogăţiei speleotemelor, diversităţii şi formelor cristalelor existente aici. Din nefericire, după descoperire, cavitatea a fost în nenumărate rânduri deteriorată prin ruperea şi distrugerea cristalelor. www.bihorinimagini.ro

Biserica Reformata Remetea

A fost reconstruită în secolele XIV-XV în stil gotic iar în prezent, este un monument de arhitectură de valoare naţională. Adăposteşte valoroase picturi murale, atât în navă şi în cor, cât şi la nivelul parterului.Picturile cu Sfinţii Apostoli, cu regii sfinţi ai Ungariei sau legenda Sfântului Ladislau/Szent László/Ladislaus der Heilige sunt doar câteva din picturile murale din navă şi corul bisericii, ele datând din jurul anului 1400.Picturile de la parterul turnului datează de la mijlocul secolului al XV-lea şi sunt de factură bizantină. Datorită unor renovări succesive, picturile au fost tencuite şi acoperite cu var, fiind scoase din nou la …

Pestera Meziad

Peștera Meziad este o peșteră mare, fiind una dintre primele peșteri amenajate și mult timp una dintre cele mai lungi peșteri din România (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situată în județul Bihor pe Valea Meziadului în regiunea sud estică a Munților Pădurea Craiului și zona de vest a Munților Apuseni. Declarată monument al naturii, o rezervație speologică, peștera a fost cercetată intens. În 1921 a fost vizitată de o echipă de geologi având în frunte pe renumitul speolog român Emil Racoviță. Peștera Meziad a fost reamenajată în 1972 și deschisă turismului. Aceasta este inclusă în situl de …

Pestera Ursilor – Chiscau

Interiorul se distinge prin diversitatea formațiunilor de stalactite și stalagmite existente, ca și prin cantitatea impresionantă de urme și fosile ale ursului de cavernă – Ursus spelaeus – care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani. Pe lângă acesta au mai fost descoperite și fosile de capră neagră, ibex, leu și hienă de peșteră. La intrarea în peșteră se află un pavilion, compus dintr-o sală de așteptare, casa de bilete, un bar, un mic muzeu speologic și un stand cu suveniruri și obiecte artizanale specifice zonei. Cu o lungime de peste 1.500 m, peștera se compune din galerii aflate …